ГоловнаСвіт

У Німеччині почали розслідування проти Цукерберга через коментарі у Facebook

Адвокат поскаржився на адміністрацію соцмережі за систематичну відмову видаляти пости, в яких розпалюється ворожнеча.

У Німеччині почали розслідування проти Цукерберга через коментарі у Facebook
Фото: EPA/UPG

У Німеччині прокуратура Мюнхена почала розслідування стосовно засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга та інших представників компанії за звинуваченням у пособництві в розпалюванні ненависті і ворожнечі в соцмережі на їхню адресу.

Про це повідомляє DW.

За інформацією Spiegel, крім Цукерберга, прокуратура проводить розслідування щодо головного операційного директора компанії Шеріл Сандберг, керівника європейського офісу Мартіна Отта та інших представників Facebook. Їх звинувачують у тому, що адміністрація соцмережі систематично відмовляється видаляти пости, в яких розпалюється ворожнеча. У прокуратурі підтвердили поширену виданням інформацію.

Приводом для початку розслідування стала скарга адвоката з Вюрцбурга Чана-Йо Юна, в якій він звинуватив менеджерів Facebook в тому, що вони дозволяють користувачам соцмережі закликати до вбивств, погрожувати насильством, заперечувати факт Голокосту тощо. Юрист запевняє, що після його неодноразових запитів Facebook відмовляв йому у вимозі видалити відповідні коментарі і обмежувався відписками в стандартній формі.

Чан-Йо Юн вимагає, щоб Facebook заплатив мільйонні штрафи.

Як повідомлялося, на торговому майданчику Marketplace, запущеному Facebook в жовтні, журналісти виявили оголошення про продаж зброї, людей і наркотиків. Facebook вибачився за незаконні оголошення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram