ГоловнаСвіт

Британці зараз проголосували б проти Brexit, - опитування

Британці переглянули своє рішення про вихід зі складу блоку європейських країн.

Британці зараз проголосували б проти Brexit, - опитування
Фото: EPA/UPG

Зараз більшість громадян Великобританії проголосувала б за те, щоб залишитися в Євросоюзі.

Про це свідчать результати опитування компанії BMG Research, повідомляє агентство Рейтер.

Як показало опитування, на запитання, повинна Британія залишитися чи вийти з ЄС, 45% проголосували за те, щоб залишитися, 43% обрали вийти, ще 12% не змогли відповісти.

Як зазначають, якщо не враховувати відсоток тих, хто не зміг відповісти, 51% проголосував би за те, щоб залишитися, а 49% - за вихід з ЄС.

"Зараз спостерігається не стільки зміна позиції, щоб залишитися, скільки сумніви про те, чи гарною ідеєю було виходити", - повідомив у коментарі виданню фахівець BMG Майкл Тернер.

Опитування проводили серед 1546 жителів Великобританії з 19 по 24 жовтня.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу прийняли спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якомога швидше почати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Згідно зі статтею 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна направити формальне звернення в ЄС, після чого почнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати більше, ніж два роки.

2 жовтня 2016 року британський прем'єр Тереза Мей заявила, що Британія почне вихід з ЄС не пізніше за березень 2017 року.

Напередодні Високий суд Лондона постановив, що процедуру виходу Британії з ЄС може ініціювати тільки парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram