ГоловнаСвіт

ФБР виявило підроблені документи про Клінтон

Американські чиновники вважають підроблені документи частиною спроб Росії зірвати вибори президента США.

ФБР виявило підроблені документи про Клінтон
Хиллари Клинтон
Фото: пресс-служба президента

ФБР і розвідслужби США вивчають підроблені документи, спрямовані на дискредитацію виборчої кампанії кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на інформовані джерела.

Представник ФБР підтвердив агентству, що в бюро "надійшла скарга про, ймовірно, підроблений лист", пов'язаний з виборчою кампанією, але відмовився від подальших коментарів.

За інформацією агентства, вивчення цих документів проходить у рамках розслідування хакерських атак, у яких американські спецслужби підозрюють Росію. Слідчі попросили функціонерів Демократичної партії надати копії інших, імовірно, підроблених документів, які "циркулювали серед електронних листів й інших справжніх матеріалів, отриманих у результаті злому".

Наприклад, один із розглянутих ФБР документів надруковано на схожому на справжній бланку сенатора-демократа Тома Карпера. У цьому листі, який визнано підробленим, написано від імені сенатора на адресу Клінтон: "Ми не дозволимо тобі програти ці вибори".

Джерела агентства зазначили, що фальшивий лист сенатора - одна з декількох паперів, переданих на розгляд ФБР і Мін'юсту США за останні тижні.

7 жовтня США офіційно звинуватили Росію в проведенні широкомасштабної кампанії втручання у вибори президента США, включаючи злом комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії США та інших політиків.

У липні 2016 року Національний комітет Демпартії США заявив про зломи своїх серверів. У комітеті повідомили, що провели власне розслідування і виявили, що за зломами стояли російські хакери. Пізніше повідомляли, що аналіз даних (метадата) вкрадених із серверів Демократичної партії США документів, показав, що їх "пропускали" через безліч комп'ютерів, у тому числі і з російськомовними настройками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram