ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-"беркутівців", обвинувачених у розстрілі на Інститутській, спробували облити кров'ю в суді

Суддя розглядатиме питання про переведення процесу в закритий режим.

У середу, 3 листопада, у Святошинському райсуді Києва відбулося чергове засідання у справі проти п'ятьох колишніх "беркутівців", яких підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців.

Після того, як суддя оголосив 40-хвилинну перерву в засіданні, до скляної клітки, де перебували підсудні (на сьогоднішньому засіданні їх було четверо), підійшов чоловік і спробував облити їх червоною рідиною.

Відповідальність за акцію взяв на себе націоналістичний рух "С14", який стверджує, що "беркутівців" облили кров'ю.

Суддя Сергій Дячук, який веде справу, заявив, що через цю провокацію розглядатиме питання про переведення процесу в закритий режим.

Нагадаємо, в лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти "Беркуту" Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка й Олега Янишевського. У березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників цієї спецроти Сергія Зінченка і Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника, який утік з-під домашнього арешту.

10 лютого 2016 року справи передали до суду, а 16 лютого об'єднали в одне провадження.

Екс-"беркутівців" підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців на Інститутській вулиці в Києві, а також у 80 вогнепальних пораненнях активістів. Їм також інкримінують вчинення терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram