ГоловнаСуспільствоВійна

Відведення військ біля Станиці Луганської укотре зірвалося

Розведення сил мало відбутися в середу.

Відведення військ біля Станиці Луганської укотре зірвалося
Фото: lg.vgorode.ua

Заплановане на 2 листопада розведення сил і засобів біля Станиці Луганської не відбулося через обстріли з боку бойовиків, повідомляє керівник української сторони в Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький.

"Збройні сили України готові до виконання Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі. Однак обстріл позицій Збройних сил України, який стався вночі першого листопада, унеможливив заходи з розведення сил на ділянці Станиця Луганська, що було заплановане на наступний день. Повторні обстріли наших позицій біля Станиці Луганської ввечері 2 листопада ще раз красномовно підтвердили небажання керівництва ОРЛО виконувати взяті на себе зобов'язання. Близько четвертої години озброєні формування ОРЛО обстрілювали наші позиції з мінометів 82 калібру (забороненого Мінськими домовленостями), АГС, РПГ, озброєння БМП і стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

Черговим свідченням зриву домовленостей луганськими бойовиками Кременецький назвав обстріл позицій ЗСУ поблизу населеного пункту Кримське з використанням реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Усього було випущено близько 30 ракет з боку села Сміле.

Українські військові наголошують, що розведення сторін, згідно з домовленостями, можливе лише після семи днів дотримання режиму припинення вогню.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - Петровського, Золотого та Станиці Луганської. Відведення відбулося лише в районах перших двох населених пунктів. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, посилаючись на обстріли.

Передбачали, що успіх розведення сил на трьох ділянках дозволив би застосовувати цю практику в інших точках конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram