ГоловнаСвіт

Високий суд Лондона постановив, що процедуру виходу Британії з ЄС може ініціювати тільки парламент

Адвокати британського уряду мають намір оскаржувати рішення у Верховному суді Великобританії.

Високий суд Лондона постановив, що процедуру виходу Британії з ЄС може ініціювати тільки парламент
"Брексит"

Високий суд Лондона постановив, що уряд Великобританії не має права розпочинати процес виходу країни з Євросоюзу.

Суд постановив, що рішення має спочатку пройти через голосування в британському парламенті, повідомляє BBC.

Таким чином, суддя відкинув аргументи уряду, який заявляв, що голосування в парламенті не буде, оскільки більшість підданих Сполученого Королівства вже висловили свою волю.

Адвокат, який представляє в суді інтереси британського уряду, заявив, що це рішення буде оскаржене у Верховному суді Великобританії.

24 червня у Великобританії пройшов референдум щодо виходу з Євросоюзу, на якому більшість респондентів проголосувала за відокремлення від ЄС, проте 62% тих, хто проголосував - шотландців, висловилися за збереження членства в Євросоюзі. Після оголошення результатів референдуму Стерджен заявила, що повторне голосування з приводу виходу Шотландії зі складу Великобританії "цілком можливе".

2 жовтня 2016 року британський прем'єр Тереза Мей заявила, що Британія почне вихід із ЄС не пізніше за березень 2017 року.

13 жовтня голова Євроради Дональд Туск заявив, що Brexit триватиме більш ніж два роки. Того ж дня стало відомо, що Шотландія готує новий референдум із приводу відокремлення від Великобританії.

Раніше сьогодні автор Brexit заявив, що Британія ще може передумати, і з юридичного погляду ніхто не має права наполягати на її виході з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram