ГоловнаПолітика

Кличко зобов'язався відкрити Подільський міст у 2019 році

Мер упевнений, що домовиться з німецькими інвесторами.

Кличко зобов'язався відкрити Подільський міст у 2019 році
Фото: uainfo.org

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський міст і запустити автомобільне сполучення ним у 2019 році.

"Жителям Троєщини багато років обіцяють, що Подільсько-Воскресенський міст добудують і запустять метро на Троєщину. Цей міст можна назвати "золотим", адже на його будівництво виділяли колосальні кошти, проте він усе ще недобудований. І я поставив для себе завдання - через 3 роки відкрити цей міст", - наводить прес-служба слова Кличка.

Мер нагадав, що німецькі інвестори виділили 200 тисяч євро на фінансову і технічну експертизу моста.

"За кілька днів я їду у відрядження до Німеччини, де буде з інвесторами прийматися рішення про виділення коштів на добудову Подільсько-Воскресенського моста. І в мене є всі підстави говорити, що ми з німецькими інвесторами дійдемо згоди і нарешті почнемо добудову моста. Моя задача - 2019 року відкрити автомобільне сполучення через міст. Наступний крок після цього - запуск метро на Троєщину", - сказав Кличко.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Окрім того, по ньому пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більше за половину. Істотні роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій".

Найпроблемніше питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram