ГоловнаПолітика

ФБР за тиждень до виборів оприлюднило дані розслідування проти Білла Клінтона

Спецслужба проявляє дивну активність.

ФБР за тиждень до виборів оприлюднило дані розслідування проти Білла Клінтона
Билл Клинтон
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) несподівано опублікувало 129 сторінок документів про розслідування обставин суперечливого рішення президента США Білла Клінтона помилувати фінансиста і спонсора Демократичної партії Марка Річа 2001 року, пише "Бі-бі-сі".

Справу закрили 2005 року. При цьому документи опубліковано, коли до виборів президента США, в яких дружина Білла Клінтона Гілларі бере участь як кандидат від Демократичної партії, залишився тиждень.

ФБР пояснило публікацію документів проханнями, які неодноразово надходили в бюро.

Білл Клінтон 15 років тому помилував бізнесмена Марка Річа. Мільярдер звинувачувався в ухиленні від податків і порушенні ембарго, накладеного урядом США на торгівлю з Іраном. 1983 року Річ уникнув слідства і втік до Швейцарії. За фактом помилування було організовано розслідування.

Прокурорська перевірка мала встановити, чи не було воно «куплено за гроші», оскільки колишня дружина Марка Річа Деніс Річ робила значні пожертвування у фонд Демократичної партії на виборчу кампанію Гілларі Клінтон.

Напередодні голова ФБР Джеймс Комі оголосив, що його відомство виявило нові електронні листи, які можуть бути пов'язані з використанням Гілларі Клінтон особистого поштового сервера для службового листування під час її перебування на посаді держсекретаря США.

На тлі дій ФБР уже зросла підтримка іншого кандидата - республіканця Дональда Трампа. Згідно з опитуваннями громадської думки в США, кандидати заручилися підтримкою приблизно однакової кількості виборців. Згідно з опитуванням АВС News, Трамп випереджає Клінтон майже на відсоток. Інші опитування віддають лідерство демократам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram