ГоловнаЕкономікаБізнес

У Львові обговорять енергоефективність у житловому секторі Пресс-релиз

Уже цього тижня в четвер і п'ятницю, 3-4 листопада, Львівщина прийме XVI Міжнародний економічний форум. На два дні до Львова приїдуть провідні зарубіжні та вітчизняні експерти, щоб поділитися досвідом та обмінятися баченням подальшого розвитку української і світової економіки. Особливу увагу також буде приділено енергоефективним проектам і їхній реалізації в житловому, муніципальному і виробничому секторах. Цим питанням 4 листопада буде присвячена окрема панель роботи Форуму.

Зокрема, дискусія почнеться з обговорення можливостей фінансування проектів енергоефективності. Про ключові ініціативи і інструменти для реалізації сталої енергетичної політики учасникам розкажуть представники Мінрегіонбуду України та Державного фонду регіонального розвитку, ключовий експерт програми ЄС «Угода Мерів - Демонстраційні проекти" (СomDep) Максим Верещак, президент Фонду "Східна Європа" Віктор Лях, заступник директора проекту GIZ "Енергоефективність у громадах" Іма Хренова-Шимкіна. Їхні доповіді стосуватимуться концепції розвитку житлово-комунального господарства України та доступних джерел фінансування з боку держави та міжнародних донорів. Також розглянуть і дорожню карту підтримки енергетичної політики на регіональному рівні.

Другою частиною цієї тематичної панелі стане енергоефективне управління муніципальними і житловими будівлями. Про ефективні моделі будуть говорити національний експерт ЄС "Угода мерів-Схід" в Україні Оксана Кисіль, заступниця виконавчого директора Асоціації "Енергоефективні міста України" Мар'яна Приступа, директор "ДТЕК ЕСКО" Роман Федорченко, голова правління RENESCO Ерік Берман, представник норвезької компанії ENSI, експерти проекту ЮНІДО (Відень, Австрія), Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) та інші. Спікери розкажуть про ключові умови для переходу міст на європейський рівень енергоефективності, про моделі управління енергетичною політикою на муніципальному рівні, успішний досвід модернізації житлових будинків у Східній Європі.

Говоритимуть і про місцеві та державні програми підтримки енергоефективності житлового фонду, а також практичні кроки для скорочення витрат на енергоефективні заходи. Експерти поділяться своїм практичним досвідом підготовки енергетичних проектів, впровадження ресурсоефективного і чистого виробництва в Україні.

Нагадаємо, що протягом двох днів XVI Міжнародний економічний форум у Львові відвідає близько 1000 учасників, серед яких керівництво держави й області, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнес-асоціацій і банків.

Докладна програма заходу доступна на сайті: http://ief.com.ua/.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram