ГоловнаПолітика

Рада ввела систему штрафів для телеканалів і провайдерів

Найбільше стягнення передбачено за сепаратизм.

Рада ввела систему штрафів для телеканалів і провайдерів
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада у вівторок прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №4815, який вводить систему штрафів для телеканалів і провайдерів програмної послуги.

Рішення, яке підтримали 236 народних депутатів, прив'язало розмір штрафів до розміру ліцензійного збору (раніше їх встановлювала Нацрада з телебачення і радіомовлення на власний розсуд).

Якщо на телеканалі помітять заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, заклики до війни, розпалювання расової, національної або релігійної ворожнечі, пропаганду винятковості або неповноцінності осіб за расовою, релігійною чи іншою ознакою, його можуть оштрафувати на суму, що дорівнює 25% розміру ліцензійного збору.

Також штраф 25% буде загрожувати провайдерам, які включать у свою сітку мовлення програми і передачі, не включені в список дозволених до ретрансляції.

За трансляцію програм з пропагандою органів держави-агресора або виправданням окупації території України, фільмів і передач за участю осіб із "чорного списку", програм з пропагандою наркотиків, порнографії, програм з ворожінням загрожуватиме штраф у розмірі 10% від ліцензійного збору.

За порушення ліцензійних умов передбачено штраф у розмірі 5% від ліцензійного збору.

Термін сплати штрафу встановлено в розмірі 30 днів. За кожен день прострочення нараховуватимуть пеню в розмірі 1% від суми штрафу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram