ГоловнаСвіт

У Південній Кореї розгоряється скандал навколо президента і її подруги

Рівень підтримки президента Республіки Корея впав до рекордно низьких 14%.

У Південній Кореї розгоряється скандал навколо президента і її подруги
Цой Сун Силь
Фото: EPA/UPG

Подруга президента Південної Кореї Пак Кин Хе Цой Сун-сіль (Choi Soon-sil) після двомісячного перебування в Європі повернулася на батьківщину, щоб свідчити.

Як повідомляє euronews, вона опинилася в центрі скандалу після того, як стало відомо, що голова держави передавала їй важливу інформацію, включно з текстами своїх промов, дозволяючи вносити в них правки.

Цой Сун-сіль, колишня дружина екс-секретаря президента, не займає жодних офіційних посад в уряді країни. Жінку підозрюють у використанні свого впливу для того, щоб змусити великі південнокорейські корпорації зробити пожертвування на €63 млн у два пов'язані з нею фонди.

Опинившись під потужним тиском, президент перепросила за скандал за участю своєї соратниці і провела перестановки в кабінеті. Але це не поліпшило ситуацію. Минулої суботи, 29 жовтня, в Сеулі пройшла масова демонстрація з вимогою відставки Пак Кин Хе. В акції взяли участь понад 30 тис. осіб. Рівень підтримки президента при цьому впав до рекордно низьких 14%.

Сама Цой Сун-сіль визнала, що Пак Кин Хе консультувалася з нею з приводу своїх промов, але заперечує, що мала доступ до будь-якої інформації державної важливості.

Нагадаємо, раніше в жовтні Пак Кин Хе закликала жителів КНДР втікати з країни в Південну Корею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram