ГоловнаЕкономікаДержава

У центральний офіс Держрезерву прийшли з обшуком (оновлено)

Мосійчук перебуває в офісі, правоохоронці нікого не впускають і не випускають.

У центральний офіс Держрезерву прийшли з обшуком (оновлено)
Архив
Фото: news.pn

У центральному офісі Державного агентства резерву України проводять обшуки співробітники Служби безпеки України і Генеральної прокуратури.

"О 8:30 ранку до будівлі зайшли озброєні представники СБУ і Генпрокуратури, зв'язку з керівником Держрезерву немає", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу фінансово-економічного аналізу Держрезерву Мирослава Белінська.

За її словами, зараз Держрезерв намагається з'ясувати причини проведення слідчих дій.

Оновлення 13:15. Голова Держрезерву Вадим Мосійчук у фейсбуці пише, що правоохоронці шукають документи про тендер на закупівлю палива.

"Ще в лютому цього року ми влаштували прозорий тендер із трансляцією в інтернеті. Тоді компанія WOG дуже хотіла перемогти в цьому тендері і намагалася тиснути на Держрезерв. Щоб не було сумнівів, ми провели дуже прозорий тендер. Це, мабуть, когось не влаштувало", - написав він.

Мосійчук повідомив, що перебуває в офісі, правоохоронці нікого не впускають і не випускають. Окрім того, обшук проводять у Мосійчука вдома.

Оновлення 13:45. Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, обшуки в Держрезерві проводять у рамках розслідування кримінального провадження про можливі неправочинні дії з боку посадових осіб Державного агентства резерву України, які призвели до збитків державі в особливо великих розмірах.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Державного агентства резерву України за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників палива в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави провели завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги із закупівлі за бюджетні кошти дизельного палива в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 млн грн, яке не відповідає вимогам державних стандартів України щодо строків його зберігання, чим державі заподіяно шкоду в особливо великих розмірах", - сказано в повідомленні.

В офісних приміщеннях одного з постачальників палива також проводять обшуки.

Нагадаємо, наприкінці серпня уряд призначив службове розслідування проти голови Держрезерву Вадима Мосійчука.

Раніше Державна аудиторська служба під час ревізії фінансово-господарської діяльності підприємств і організацій Держрезерву виявила порушень на суму близько 28 млн гривень.

Вадим Мосійчук очолив Держрезерв 26 червня 2015 року. Раніше він був гендиректором компанії з управління активами "Райффайзен Аваль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram