ГоловнаСуспільствоВійна

Медики-добровольці повернулися з 19-ї ротації ПДМШ на Сході

31 жовтня розпочнеться 20-та ротація ПДМШ на Сході України.

Закінчилася 19-та ротація Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова, яка тривала з 1 жовтня в зоні проведення АТО. Протягом цього періоду 24 медики-добровольці надали медичну допомогу понад 2200 пацієнтів у лікарнях Новоайдара, Станиці Луганської, Щастя і Попасної на Луганщині і Волновахи Донецької області, а також у чотирьох сільських фельдшерсько-акушерських пунктах цих областей.

Як повідомив керівник ротації головний лікар ПДМШ Дмитро Вернигор, пацієнтами медиків стали і 60 українських військових, серед яких було кілька поранених. Проведено близько 400 оперативних втручань разом з травматологічною допомогою. На цю ротацію припали надання допомоги 9000-му пацієнтові на сході України, ним стала 90-річна мешканка Новоайдарського району, і обстріл російськими терористами лікарні в Попасній. Також у жовтні ПДМШ передав установам охорони здоров'я Новоайдарського району партію фармацевтичних препаратів, отриманих від благодійників, а лікарі шпиталю допомогли посадити фруктовий сад у Станиці Луганській.

За свою роботу медики ПДМШ 19-ї ротації отримали подяки від 59-го Військового мобільного госпіталю, Новойдарської і Станично-Луганської райдержадміністрацій і райрад, від Новоайдарського районного територіального медичного об'єднання та Новоайдарського центру первинної медико-санітарної допомоги, Волноваської центральної районної лікарні та однієї з військових частин, що бере участь в АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram