ГоловнаСвіт

Владна партія отримала конституційну більшість у парламенті Грузії

Партії Михайла Саакашвілі не вдалося провести жодного кандидата від мажоритарки.

Владна партія отримала конституційну більшість у парламенті Грузії
Фото: EPA/UPG

Кандидати від владної партії "Грузинська мрія" перемогли в 48 із 50 одномандатних округів на виборах у грузинський парламент.

Про це свідчать дані Центрвиборчкому, який закінчив обробку попередніх підсумків другого туру виборів у парламент, передає Бі-бі-сі.

Ще у двох округах перемогли незалежний кандидат, екс-голова МЗС Саломе Зурабішвілі і кандидат від партії "Промисловість врятує Грузію".

Другий тур виборів відбувався 30 жовтня в 50 із 73 одномандатних округів Грузії, де за підсумками голосування на початку жовтня жоден із кандидатів не зміг набрати більш ніж 50% голосів. За даними грузинського виборчкому, явка становила 37,5%.

Перший тур виборів депутатів парламенту Грузії відбувся 8 жовтня. У результаті за партійними списками "Грузинська мрія" завоювала 44 місця, Єдиний національний рух - 27 (партія колишнього президента країни Михайла Саакашвілі), блок "Альянс патріотів Грузії "- 6. При цьому 23 кандидата від владної партії перемогли вже в першому турі виборів в одномандатних округах.

У парламент Грузії обирають 150 депутатів. 77 кандидатів проходять за партійними списками, ще 73 людини обираються в одномандатних округах.

Для отримання конституційної більшості "Грузинській мрії" потрібно було щонайменше 113 місць. Владна партія завоювала 115.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram