ГоловнаПолітика

МВС підготувало 35 бійців КОРД для Донецької та Рівненської областей

США подарували новим підрозділам 18 автомобілів.

МВС підготувало 35 бійців КОРД для Донецької та Рівненської областей
Фото: mvs.gov.ua

У п'ятницю, 28 жовтня, поліцейський спецназ КОРД поповнився 35 новими бійцями. Вони служитимуть у підрозділах поліції Донецької та Рівненської областей, повідомляє прес-служба МВС.

Бійці пройшли навчання за методикою підготовки спецназу Адміністрації США для боротьби з наркотиками (DEA), спецназу Прикордонного патруля США і групи спеціального призначення дивізіону "Техаські рейнджери", Служби маршалів США та за підтримки американського уряду.

"Відбір кандидатів складався з тестування рівня фізичної та вогневої підготовки, проведення психологічного тесту (MMPI-2), тестування розумових здібностей (ORG-Eiq), тесту на комунікабельність (індивідуальне інтерв'ю), проведення п'ятиденного курсу витривалості (для групи "А"). Групи "А" і "В" пройшли, відповідно, восьми- і чотиритижневі курси підвищення кваліфікації", - повідомив міністр Арсен Аваков. Група "А" - це бойові загони спецназу, група "В" - захист свідків.

У день випуску США передали для потреб КОРД 10 автомобілів Toyota Land Cruiser і 8 Volkswagen T6.

КОРД створюється за моделлю американського SWAT. За задумом міністерства, це буде єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців і організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників і т.п.

Усього планують набрати в спецпідрозділ КОРД 2100 поліцейських (група "А" - 1079, група "В" - 329, логістика - 692).

Зараз КОРД уже є в складі поліції Києва і п'яти областей (Київської, Сумської, Житомирської, Одеської, Харківської).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram