ГоловнаСвіт

WSJ: ЄС планує ввести санкції проти сирійців через Алеппо

Нові обмеження можуть ввести наступного тижня.

WSJ: ЄС планує ввести санкції проти сирійців через Алеппо

Євросоюз у найближчі години планує ввести санкції відносно десяти громадян Сирії через ситуацію в Алеппо.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на два джерела, знайомі з перебігом обговорення.

Під санкції потраплять члени уряду Сирії, воєначальники і бізнесмени, розповів один зі співрозмовників видання. Всі вони безпосередньо пов'язані з президентом Сирії Башаром Асадом. Очікують, що ЄС заморозить їхні активи та закриє в'їзд до країн - членів блоку.

Члени Європарламенту також обговорюють можливість введення санкцій стосовно 18 інших чиновників уряду Сирії - міністрів і їхніх заступників. Ці обмеження можуть ввести наступного тижня.

Минулого тижня лідери ЄС закликали Сирію і Росію негайно припинити атаки на Алеппо, пустити туди гуманітарну допомогу і відновити переговори про перемир'я в регіоні.

Ситуація в Сирії загострилася наприкінці вересня. Це сталося після обстрілу в районі Алеппо гумконвою ООН і офісу сирійського товариства Червоного півмісяця. В результаті атаки загинули щонайменше 20 осіб. Після цього в Алеппо сталися інші атаки, в тому числі по цивільних об'єктах.

З 20 по 22 жовтня в Алеппо діяла гуманітарна пауза. Міноборони РФ ввело її для виведення з району мирного населення і постраждалих, а також озброєних бойовиків.

У цей час санкції ЄС діють стосовно більш ніж 200 громадян Сирії та 70 сирійських компаній. Під обмеження також потрапляли Башар Асад і його найближчі родичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram