ГоловнаПолітика

За конкурсами на посади держсекретарів оцінюватимуть закон про держслужбу, - Шкрум

Нові чиновники одержуватимуть найвищі зарплати.

За конкурсами на посади держсекретарів оцінюватимуть закон про держслужбу, - Шкрум
Алена Шкрум
Фото: Макс Требухов

Закон про державну службу, який ухвалили наприкінці 2015 року, суспільство оцінюватиме за конкурсами на посади державних секретарів, які були оголошені Кабміном у середині жовтня.

Про це сказала на круглому столі, організованому Інститутом Горшеніна і Реанімаційним пакетом реформ, народний депутат Олена Шкрум, яка очолює підкомітет ВРУ з питань державної служби.

"За цими конкурсами будуть оцінювати і наш закон про державну службу, і довіра суспільства буде залежати від конкурсу на державного секретаря. Тому в нас є кілька питань. Перше - це повноваження державного секретаря, щоб не було конфлікту секретаря з міністром. Можливості для державного секретаря впроваджувати політику міністра, але при цьому робити це не сліпо, а давати якісь правові можливості, давати поради", - заявила депутат.

Також депутат повідомила, що Верховна Рада ще має ухвалити законопроект, який узгоджує повноваження між міністром і державним секретарем.

"Ми повинні законодавчо надати механізми державному секретарю, і тут я буду просити про підтримку законопроекту 4526-д про розподіл повноважень між міністром і державним секретарем і про зміни до всіх законів центральних органів виконавчої влади. У законі про державну службу ми не могли внести зміни в інші закони, такі як про Антимонопольний комітет, Рахункову палату. І в нас сьогодні виходить абсолютно ненормальна ситуація, коли міністри і держадміністрації живуть за законом про державну службу, а всі інші органи живуть за іншими правилами", - зазначила депутат.

Шкрум заявила, що попервах державним секретарям платитимуть близько 35 тисяч гривень, це найвища зарплата на держслужбі.

Фото: РПР

Нагадаємо, 12 жовтня Кабінет Міністрів оголосив конкурс на заміщення посад державних секретарів міністерств АПК, внутрішніх справ, екології та природних ресурсів, економіки, енергетики, інфраструктури, інформаційної політики, культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram