ГоловнаСвіт

Парламент Венесуели проголосував за початок суду над Мадуро

Опозиціонери звинувачують президента в диктаторській поведінці та ігноруванні законів.

Парламент Венесуели проголосував за початок суду над Мадуро
Фото: anti-global.ru

Контрольований опозицією парламент (Національна асамблея) Венесуели проголосував за початок судового процесу над президентом країни Ніколасом Мадуро, повідомляє ВВС.

Опозиціонери звинувачують президента в диктаторській поведінці, зокрема, в ігноруванні законів, взятті під варту політичних опонентів і тиску на судову владу з тим, щоб вони блокували проведення референдуму про відставку голови держави.

"Ми чітко покажемо Венесуелі і всьому світу, що в цій кризі відповідальність за порушення конституції лежить саме на Мадуро", - заявив лідер парламентської більшості Хуліо Борхес.

Національна асамблея також закликала президента прийти на наступне засідання палати, яке відбудеться через тиждень.

Уряд і Верховний суд країни, які повністю контролюються прихильниками Мадуро, досі успішно зривали будь-які законодавчі ініціативи опозиційно налаштованого парламенту.

У вівторок Мадуро повернувся до Венесуели з турне країнами Близького Сходу, після якого він також провів зустріч з Папою Римським, який закликав президента Венесуели до діалогу з опозицією.

Цього тижня правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила владу Венесуели в ігноруванні гуманітарної кризи в країні і в недостатніх зусиллях для заповнення гострої нестачі продуктів харчування і медикаментів.

У Венесуелі триває важка економічна криза на тлі глибокого політичного розколу.

Минулої неділі Національна асамблея Венесуели більшістю голосів оголосила дії Ніколаса Мадуро державним переворотом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram