ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна піднялася на 80 місце в рейтингу Doing Business

Порошенко нагадав, що за часів Януковича Україна займала 149-152 місця.

Україна піднялася на 80 місце в рейтингу Doing Business
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна піднялася на 80 місце в рейтингу Doing Business, який складає Світовий банк.

Про це він повідомив під час засідання Нацради реформ

"Наскільки мені відомо, через півтори години Всесвітній банк оприлюднить Doing Business Rating 2017 від World Bank Group. Сьогодні ми отримали ці результати. Підкреслюю, що у 2011-2013 роках Україна була на 149-152 місцях. На сьогодні позиція України буде 80", - сказав президент.

Порівняно з минулорічним рейтингом Україна піднялася на три сходинки.

"Але я хотів би звернути увагу на три показники. Перший показник - оподаткування, Україна піднялася зі 107 на 84 місце. Захист інвесторів - Україна піднялася на 18 сходинок. Забезпечення виконання контрактів - на 17. Але загальне дворазове підвищення України [порівняно з часами Януковича] - це оцінка зусиль, які ми докладаємо для того, щоб проводити реформи в нашій країні", - заявив президент.

Рейтинг Doing Business оцінює умови ведення бізнесу в країнах світу. Що вища позиція в рейтингу, то сприятливіше підприємницьке середовище для відкриття і функціонування підприємства. Позиція кожної країни в рейтингу сприятливості умов для ведення бізнесу визначається впорядкуванням сукупної оцінки, отриманої тією чи іншою країною за показником віддаленості від передового рубежу за кількома напрямками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram