ГоловнаПолітика

"Воля народу" шукає депутатів, щоб уникнути розпуску

Якщо цього не відбудеться, депутатська група де-юре припинить існування.

"Воля народу" шукає депутатів, щоб уникнути розпуску
Фото: volyanarodu.com.ua

Депутатська група "Воля народу" веде переговори з позафракційними депутатами, обраними в одномандатних виборчих округах, про входження в групу, щоб уникнути розпуску.

Про це повідомив голова групи

Ярослав Москаленко.

"Про майбутнє "Волі народу": ми запропонували кільком депутатам-мажоритарникам увійти в групу. Якщо вони погодяться, то група буде збережена. Якщо цього не станеться, де-юре "Воля народу" припинить існування, одночасно де-факто і надалі ми будемо триматися разом у нинішньому складі", - сказав він.

Москаленко не уточнив прізвищ депутатів, яким було зроблено пропозицію, зазначивши лише, що це позафракційні парламентарії.

Він також зазначив, що

рішення вийти з групи депутата Юрія Шаповалова також не стало несподіванкою. За його словами, ситуація всередині політсили не змінилася і "кожен продовжує робити свою роботу".

Нагадаємо, напередодні парламентський фотограф зняв смс-листування Шаповалова, у якому він каже, що вийде з "Волі народу" у зв'язку із ситуацією, яка склалася навколо "справи Онищенка". Також із листування випливає, що з нього хочуть взяти приклад ще кілька нардепів.

Зараз у групі 19 нардепів, у тому числі Олександр Онищенко, який перебуває за межами України і щодо якого ведуть слідство. 5 липня 2016 року Верховна Рада зняла з Онищенка депутатську недоторканність.

Згідно з регламентом, депутатські групи не можуть мати у своєму складі менше депутатів, ніж найменша парламентська фракція на першій сесії. Такою фракцією була "Батьківщина", в якій 19 депутатів. Без Шаповалова у "Волі народу" залишиться тільки 18 депутатів, і спікер буде зобов'язаний оголосити про її розпуск через 15 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram