ГоловнаСвіт

НАТО стурбувала ймовірна участь російського авіаносця в ударах по Алеппо

Альянс хоче уникнути нових жертв серед мирних жителів сирійського міста.

НАТО стурбувала ймовірна участь російського авіаносця в ударах по Алеппо
Авианосец "Адмирал Кузнецов"
Фото: krasvozduh.ru

У НАТО стурбовані тим, що важкий авіаносець "Адмірал Кузнєцов", який прямує в бік Сирії, можуть використати для завдання ударів по місту Алеппо.

Про це заявив голова Альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє "Интерфакс".

"Побоювання полягають у тому, що авіаносну групу на чолі з "Адміралом Кузнєцовим" можуть використати для інтенсифікації бомбардувань мирних жителів", - повідомив він.

Як повідомляли раніше сьогодні, 87 організацій вимагають виключити Росію з Ради ООН із прав людини, оскільки роль РФ у Сирії суперечить цілям інстанції ООН.

Також раніше Франція зажадала від Росії та Сирії припинити бомбардування Алеппо

Минулої п'ятниці, 21 жовтня, Рада ООН із прав людини на спеціальній сесії в Женеві схвалила резолюцію щодо Сирії. У ній міститься вимога, щоб усі учасники конфлікту в Сирії, "особливо сирійська влада та її союзники", негайно виконали всі зобов'язання відповідно до міжнародного гуманітарного права.

При цьому Росію представлений у четвер, 20 жовтня, проект резолюції не влаштував. Російська сторона запропонувала внести в документ кілька поправок. Ба більше, влада РФ визнала "абсолютно недоречним" проведення спеціальної сесії Ради з приводу ситуації в Алеппо.

Правозахисні організації в своєму документі заявили, що вето Росії як постійного члена Ради Безпеки ООН на резолюції про припинення вогню в Алеппо і загалом підтримка авіаударів у Сирії не відповідають принципам і цілям Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram