ГоловнаПолітика

Луценко залишив Горбатюку справи Майдану

Прокурор не погоджується чекати на затримання чиновників Януковича.

Луценко залишив Горбатюку справи Майдану
Сергей Горбатюк
Фото: Макс Требухов

Генпрокурор Юрій Луценко забрав в Управління спеціальних розслідувань ГПУ, очолюваного Сергієм Горбатюком, усі економічні справи проти Віктора Януковича і його оточення, але залишив кримінальні провадження з приводу злочинів проти Майдану.

Про це він повідомив у коментарі "Громадському".

"Усі економічні справи, необхідні для передачі злочинного угруповання Януковича в суд, відходять разом зі слідчими і прокурорами. Це вимушено. Тому що Горбатюк проти заочного процесу, говорить - треба чекати на очний. Я на це ніколи не погоджуся", - сказав генпрокурор.

При цьому Луценко додав, що в управлінні Горбатюка залишаються всі справи Майдану і всі співробітники, які над ними працювали.

Нагадаємо, 24 жовтня Департамент спеціальних розслідувань ГПУ, очолюваний Сергієм Горбатюком, був реорганізований. З нього виокремлено Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Горбатюк виступив з різкою критикою такого кроку.

Адвокатська дорадча група, яка відстоює інтереси сімей Небесної сотні, заявила, що рішення Луценка призведе до виведення з-під кримінальної відповідальності Віктора Януковича, Віктора Пшонки, Віталія Захарченка, Олександра Клименка, Сергія Курченка, Сергія Арбузова та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram