ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція виявила в МРЕВ схему легалізації викрадених автомобілів

Машинам видавали документи аналогічної моделі з Криму.

Поліція виявила в МРЕВ схему легалізації викрадених автомобілів

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції викрив групу колег-поліцейських, які організували схему легалізації та продажу викрадених автомобілів.

Як повідомляє прес-служба департаменту, сім "чорних інспекторів", серед яких були і колишні співробітники МРЕВ, і діючі поліцейські, купували автомобілі бізнес-класу в автовикрадачів. Після цього, маючи доступ до відомчих баз даних і документації, іномарки реєструвалися під виглядом аналогічної моделі, зареєстрованої в Криму.

На машині перебивали заводські номери агрегатів, міняли номерні знаки, також виготовляли нові документи і ключі. Після цього автомобіль продавали за ціною, нижчою за ринкову. На кожній угоді прибуток становив від 10 до 20 тисяч доларів.

Під час обшуків, проведених в учасників схеми, оперативники знайшли державні номерні знаки, ключі від автомобілів, металеві вставки з ідентифікаційними номерами автомобілів, комп'ютерну техніку, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, чорнову документацію, паспорти України, банківські печатки, мобільні телефони, грошові кошти та п'ять автомобілів, які не встигли продати.

Головне слідче управління поліції почало кримінальне провадження за ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст.290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів і агрегатів транспортного засобу), ч.2 ст.357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства), ч.3 ст.358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, наприкінці літа поліція розповіла, як співробітники штрафмайданчика МВС у Мелітополі продали 29 затриманих автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram