ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській і Миколаївській областях зафіксовано випадки АЧС

В осередках захворювань проводять заходи локалізації та недопущення поширення захворювання.

У Харківській і Миколаївській областях зафіксовано випадки АЧС
Фото: Надано авторами

Випадки африканської чуми свиней (АЧС) зареєстровано в Харківській і Миколаївській областях.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

У Харківській області 21 жовтня в одному з домогосподарств (м. Валки, Валківський район) померло тримісячне порося. Під час лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи було встановлено діагноз АЧС.

Крім того, в Миколаївській області 20 жовтня було зареєстровано загибель свині в домогосподарстві, яке розташоване в с. Степове Миколаївського району. За результатами лабораторних досліджень у цьому випадку також було встановлено діагноз АЧС.

"В осередках захворювань проводять заходи локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, АЧС повернулася в Україну з Росії і Білорусі влітку 2015 року й відтоді перемогти її не вдається. Із початку року Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів неодноразово виявляла випадки захворювання і загибелі свиней від АЧС у різних регіонах країни, в тому числі і на півдні України.

На боротьбу з АЧС було виділено 44,7 млн грн. У вересні питання боротьби з АЧС винесли на обговорення Ради нацбезпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram