ГоловнаСвіт

Парламент Венесуели звинуватив президента в держперевороті

Опозиція закликала провести протест проти Мадуро в парламенті 26 жовтня.

Парламент Венесуели звинуватив президента в держперевороті
Николас Мадуро
Фото: anti-global.ru

Парламент Венесуели звинуватив президента Ніколаса Мадуро в держперевороті й закликав до суду над ним.

Про це повідомляє CNN Espanol.

Цю заяву було прийнято на позачерговій надзвичайній сесії парламенту країни. На думку опозиції, Мадуро заблокував підготовку до референдуму про дострокову відставку президента.

"Це політичний і юридичний суд над президентом Ніколасом Мадуро, який дозволить дізнатися, яку відповідальність він несе за конституційний розлом, що зруйнував демократію, права людини і майбутнє країни", - заявив лідер опозиційної парламентської більшості Хуліо Боргес. У парламенті також закликали провести в середу, 26 жовтня, протест проти Мадуро.

Під час засідання в зал увірвалися близько 100, імовірно, проурядових протестувальників, яких незабаром вивели. Декілька членів парламенту заявили про поранення внаслідок нападу протестувальників.

У вересні Національна виборча комісія в Венесуелі зупинила підготовку до референдуму про припинення повноважень Мадуро. Рішення пояснили тим, що декілька регіональних судів визнали недійсними зібрані опозиційними активістами підписи на підтримку референдуму.

А минулого тижня влада Венесуели на півроку перенесла вибори, щоб на них не програти. Це пов'язано з тим, що Єдина соціалістична партія Венесуели і президент Ніколас Мадуро продовжують втрачати популярність на тлі економічної кризи.

Венесуела серйозно постраждала через зниження нафтових цін. За прогнозами МВФ, інфляція там за підсумками 2017 року становитиме 1640 відсотків, а в поточному році сягне 480 відсотків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram