ГоловнаПолітика

"Схеми" показали абсолютно безграмотну презентацію миколаївського губернатора

Незважаючи на десятки помилок, Олексія Савченка було визнано найкращим кандидатом на цю посаду.

Нардеп Олексій Савченко (Блок Петра Порошенка) подав на конкурс на заміщення вакантної посади голови Миколаївської обласної державної адміністрації абсолютно безграмотну презентацію, але при цьому його визнали найкращим кандидатом - і він став губернатором.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

На кожній сторінці презентації Савченка - десятки помилок і одруків. Савченко пише "диячу освиту" замість "дитячу освіту" і "навидь ликів" замість "навіть ліків". Є словосполучення, які взагалі складно зрозуміти. Наприклад, "підрамка селу", "пітоні води", "дующего институту праці".

Савченко пояснив таку кількість помилок у своїй презентації так: "Спочатку я почав писати ручкою, так. А потім мені сказали, що ручкою не приймуть. І мені треба було швидко це надрукувати. І я вже не, ну розуміючи те, що треба щось здавати, так, а те, що я написав, не приймуть, то я вже, як воно там було, не дивився".

При цьому з іншим етапом конкурсу - письмовим тестуванням - Савченко впорався в рекордно швидкий термін, усього за 6 хвилин і 4 секунди, відповівши правильно на 34 запитання з 40. На одне запитання він витрачав усього 9 секунд.

Для порівняння, його основний конкурент за посаду витратив на написання тестів аж 32 хвилини.

Нагадаємо, що 6 жовтня президент Петро Порошенко призначив нардепа Савченка головою Миколаївської ОДА.

Савченко був обраний до Ради за списком БПП, в якому він був номером 48. У разі переходу на роботу до Миколаєва його мандат отримає Юрій Буглак, головний юридичний радник "Рошен". До приходу в Раду Савченко займався банківською справою. Раніше також був естрадним співаком і власником футбольного клубу "Десна".

Попередній голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков звільнився після того, як його перший заступник потрапив у великий корупційний скандал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram