ГоловнаПолітика

У НАТО готові провести засідання Ради Росія-НАТО найближчим часом

Столтенберг заявив про підтримку Альянсом розробки "нормандським форматом" дорожньої карти мінських угод.

У НАТО готові провести засідання Ради Росія-НАТО найближчим часом
Фото: EPA/UPG

Північноатлантичний альянс готовий найближчим часом провести засідання Ради Росія-НАТО, однак точної дати поки що немає.

Про це під час спільного брифінгу з Президентом Петром Порошенком заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє 112.ua.

"НАТО готове до проведення чергової зустрічі Ради Росія-НАТО в найближчому майбутньому, точної дати поки що немає. Ми проводимо консультації з Росією", - сказав він.

Як заявив Столтенберг, НАТО і союзники будуть надавати Україні практичну та політичну допомогу, а також підтримку через трастові фонди.

"Ми будемо допомагати у розвитку кіберзахисту, а також розвитку інститутів у секторі безпеки і оборони", - зазначив генсек НАТО.

Столтенберг назвав українську кризу "чорною міткою" на карті Європи і висловив підтримку НАТО України.

"Ми будемо підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України. І ми не визнаємо і ніколи не визнаємо нелегальну анексію Криму Росією. Нас дуже турбує продовження дестабілізації з боку Росії в Східній Україні. Вже багато місяців не впроваджуються результати мирної угоди, і я вітаю зустріч в "нормандському форматі", - зазначив він.

Генсек НАТО заявив про підтримку Альянсом розробки "нормандським форматом" дорожньої карти виконання мінських угод.

"Дуже важливо впроваджувати мінські угоди, оскільки це єдиний можливий шлях для мирного розв'язання кризи на сході України. Всі сторони повинні повністю впроваджувати мінські угоди. Україна має свої зобов'язання, але Росія несе величезну відповідальність в цьому плані - в тому, що вона продовжує підтримувати сепаратистів", - сказав Столтенберг.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко закликав НАТО тиснути на Росію до повного виконання мінських домовленостей, особливо з безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram