ГоловнаПолітика

Путін погодився на поліцейську місію, але відкинув повернення Дебальцевого

Озброєних іноземців нібито пустять на Донбас лише на період виборів.

Путін погодився на поліцейську місію, але відкинув повернення Дебальцевого
Фото: пресс-служба президента

Президент Росії Володимир Путін загалом погодився на розміщення збройної місії ОБСЄ на Донбасі, заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков.

"Озброєна, поліцейська місія ОБСЄ... Її можна називати як завгодно. У цілому на розміщення такої місії Путін під час переговорів погодився. І є порозуміння. У цій ситуації Володимир Путін говорив про необхідність використовувати нинішнє головування Німеччини в ОБСЄ для того, щоб активізувати опрацювання цього питання", - подає слова Пєскова російський "Интерфакс".

"Є розуміння позитивності такого розміщення (місії ОБСЄ), але потрібно опрацьовувати в рамках ОБСЄ", - додав Пєсков.

При цьому він зазначив, що Росія не згодна з пропозиціями передати Дебальцеве під контроль України. "Що стосується Дебальцевого, то тут якраз ситуація, коли раніше досягнуті домовленості трактуються абсолютно по-іншому. Російська сторона абсолютно не згодна. І це питання залишилося за дужками як неузгоджене. Робота з цього питання буде тривати на рівні міністрів і помічників", - сказав Пєсков.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що лідери країн "нормандської четвірки" домовилися в Берліні про введення на Донбас збройної місії ОБСЄ, яка повинна забезпечити підготовку проведення місцевих виборів. Говорячи про це, український лідер підкреслив, що "російська сторона також підтримала необхідність введення збройної поліцейської місії ОБСЄ".

"Интерфакс" із посиланням на джерело в підгрупі з безпеки контактної групи пише, що мова йде про введення на Донбас міжнародної збройної місії лише на період проведення місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram