ГоловнаПолітика

Княжицький і Висоцький сподіваються, що Рада розширить список санкцій проти Росії

Народні депутати подали до ВР відповідний законопроект.

Княжицький і Висоцький сподіваються, що Рада розширить список санкцій проти Росії
Фото: Сергей Нужненко

Законопроект №5274 про розширення персональних санкцій проти осіб, які створюють реальну або потенційну загрозу національним інтересам, безпеці та територіальній цілісності України, дозволить краще протистояти агресії Росії і почати економічну деокупацію України.

Про це заявили на брифінгу в парламенті співавтори законопроекту, народні депутати фракції "Народний фронт" Микола Княжицький і Сергій Висоцький.

"Ми повернулися з відрядження в США, де мали низку зустрічей, у тому числі з представниками Міністерства фінансів, щодо введення санкцій стосовно тих осіб, які вчинили злочини проти територіальної цілісності і підтримували тероризм, незалежно від їх громадянства", - сказав Княжицький.

"Відповідний законопроект №5274 ми з колегою Висоцьким і колегою Левусом зареєстрували в парламенті. Сподіваємося, Верховна Рада зможе поповнити той санкційний список, який затверджено, бо, на наш погляд, робота держави в цій сфері є незадовільною", - додав представник "Народного фронту".

Народний депутат Сергій Висоцький, своєю чергою, зазначив, що після відставки уряду Арсенія Яценюка увагу до санкцій проти країни-агресора було знижено. Новий уряд займається проблемами бюджету, пенсій і зарплат населення, однак тема економічної війни, санкційної війни з Росією незаслужено забуто, тому парламент повинен узяти ситуацію в свої руки.

"Саме тому фракція "Народний фронт" ініціювала розгляд такого законопроекту. Вперше санкції, санкційна політика переходять на майданчик парламенту. Сподіваюся, що парламент підтримає, і люди, які сприяли агресії і підтримували терористів і російську агресивну політику щодо України, будуть внесені до санкційного список, виведення економічних засобів з України буде припинено. Це стане першим кроком до економічної деокупації", - резюмував Сергій Висоцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram