ГоловнаСвіт

МЗС Польщі: санкції проти Росії потрібно продовжити, а можливо й посилити

З позиції Польщі вчорашня зустріч у Берліні "нічого не змінила" в контексті ситуації на Донбасі.

МЗС Польщі: санкції проти Росії потрібно продовжити, а можливо й посилити
Фото: poland-ukraine.com.ua

Економічні санкції проти Росії потрібно зберегти, а можливо і посилити.

Про це у Варшаві перед вильотом до Брюсселя на саміт ЄС заявив заступник голови МЗС Польщі Конрад Шиманський, передає "Укрінформ".

"Звичайно, з цікавістю вислухаємо інформацію від канцлера Меркель, президента Олланда в цій справі (про переговори "нормандської четвірки" в Берліні - ред.). Однак не сподіваюся, що це буде інформація, яка буде давати привід до зміни політики санкцій. Навпаки, сьогодні є підстави говорити про те, що політика санкцій ЄС щодо Росії повинна посилитися", - заявив Шиманський.

Він наголосив, що з позиції Польщі вчорашня зустріч у Берліні "нічого не змінила" в контексті ситуації на сході України. Вона не дала жодних письмових результатів, тобто збереглася різниця поглядів між сторонами.

Шиманський зазначив, що коло країн, які скептично ставляться до політики санкцій проти Росії, не змінюється вже тривалий час. За його словами, він розуміє логіку країн, розташованих далеко від кордонів із Росією.

Водночас заступник голови МЗС Польщі зазначив, що Польща не хоче, щоб дискусія в ЄС щодо санкцій проти РФ була "хаотичною і нервовою".

"Ми хочемо слухати позицію наших партнерів. Зате якщо хтось буде питати про майбутнє цієї політики, ми будемо рішуче виступати на боці тих країн, які говорять, що для Євросоюзу необхідна не тільки єдність, а й послідовність, що ЄС може впливати на політику Росії в регіоні, Україні або навіть Сирії за умови, що буде діяти послідовно", - підкреслив заступник голови МЗС Польщі.

Він додав, що це означає необхідність продовження політики санкцій проти РФ, а можливо і її посилення.

Як повідомляли раніше сьогодні, ЄС обговорить введення санкцій проти Росії через ситуацію в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram