ГоловнаСвіт

Мінекономіки Росії передбачило їй 20 років стагнації

РФ буде зсуватися до бідних країн.

Мінекономіки Росії передбачило їй 20 років стагнації
Фото: EPA/UPG

Міністерство економічного розвитку Росії вважає, що їй загрожує 20 років стагнації. Про це йдеться в публікації газети "Ведомости".

Згідно з довгостроковим прогнозом соціально-економічного розвитку, який розробило відомство, російська економіка в прийдешні 20 років буде зростати вкрай повільно - в середньому на 2% на рік (від 1,7% до максимум 2,6%). Це приблизно в 1,5 разу нижче від середньосвітових темпів: так Росія буде зсуватися все ближче до бідних країн.

Тільки 2021 року Росія зможе вийти в інвестиціях на рівень 2013 року. Темп їхнього зростання також залишиться помірним - у середньому 3,3% щорічно.

Цей варіант прогнозу - "базовий плюс" (усього варіантів три) - ґрунтується на консервації поточних тенденцій і інерційному розвитку, але він ще не найгірший. Він базованих на тому, що нафтові ціни будуть зростати до $57 за барель у 2020 році, $70 у 2030 році і $76,7 у 2035 році. При цьому нових шоків на нафтовому ринку протягом найближчих 20 років не передбачається.

Нагадаємо, що взимку схожий прогноз озвучив і міністр фінансів Росії. За його словами, складна ситуація в економіці Росії має довгостроковий характер, необхідно готуватися до тривалої перебудови економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram