ГоловнаСвіт

Українським туристам у Таїланді рекомендували рік не одягатися яскраво

Українцям також рекомендують стримано поводитися в публічних місцях і шанувати почуття і традиції тайського народу.

Українським туристам у Таїланді рекомендували рік не одягатися яскраво
Фото: EPA/UPG

Через жалобу з приводу смерті короля Таїланду Пхуміпона Адульядета МЗС радить українцям дотримуватися в цій країні певних поминальних правил, оголошених її урядом.

Відповідні рекомендації оприлюднено на сайті Посольства України в Таїланді.

"У зв'язку із сумними подіями, які переживає тайське суспільство через смерть Його Величності Короля Таїланду, підкреслюємо необхідність врахування відповідних поминальних правил, оголошених урядом цієї країни", - йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначають, що протягом офіційної жалоби, що розпочалася 13 жовтня і триватиме один рік, громадяни Таїланду будуть носити одяг переважно чорного кольору. Хоча іноземні туристи не зобов'язані дотримуватися цього правила, за змогою бажано утриматися в цей період від носіння в публічних місцях, перш за все у Бангкоку, відвертого одягу або одягу яскравих, різних кольорів. Водночас використання одягу для купання та відпочинку в спеціально визначених для цього місцях (басейни, морське узбережжя і т. п.) не повинні викликати зауважень.

Українцям також рекомендують стримано поводитися в публічних місцях і шанувати почуття і традиції тайського народу.

"Просимо врахувати, що, відповідно до тайського законодавства, будь-які прояви неповаги до короля або членів королівської сім'ї, включаючи коментарі в соціальних мережах, можуть каратися тривалими термінами позбавлення волі, до 15 років", - попереджають у посольстві.

Розклад роботи лікарень, банківських і державних установ, торгових центрів, як правило, залишається незмінним.

Громадянам України, які планували відвідати в Таїланді розважально-концертні програми, традиційні для цієї країни фестивалі та виставки, слід врахувати, що на період офіційної жалоби чимало з них скасовано, а деякі перенесено на більш пізні дати. З докладною інформацією про такі заходи можна ознайомитися на веб-сайті Туристичної адміністрації Таїланду або за відповідною "гарячою лінією" - 1672.

Король Пхуміпон Адульядет (також відомий як Рама IX) був на троні з 9 червня 1946 року.

Останніми роками король нечасто з'являвся на публіці через проблеми зі здоров'ям. 13 жовтня 2016 року було оголошено про його кончину. Незважаючи на те, що король у Таїланді практично не має владних повноважень, він дуже шанований. Для тайців монарх є символом стабільності на тлі постійно мінливої політичної ситуації.

Спадкоємцем короля стане його син, принц Маха Вачиралонгкорн. Але він заявив, що має намір відкласти коронацію через жалобу за батьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram