ГоловнаПолітика

Україна порушила питання повернення Дебальцевого

Сепаратистам вказали на порушення Мінських домовленостей.

Україна порушила питання повернення Дебальцевого
Фото: @OSCE_SMM

Україна під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи за участю представників "ДНР" і "ЛНР" порушила питання про повернення контролю над Дебальцевим.

"Особливо українська сторона звернула увагу на положення Меморандуму від 19 вересня 2014 року, який, серед іншого, передбачає контроль України над Дебальцевим. Зокрема, цим документом передбачено зупинку підрозділів сторін на лінії зіткнення, яка склалася станом на 19 вересня 2014 року, що було порушено з боку ОРДЛО. Також представники окремих районів Донецької та Луганської областей не виконали пункт, де чітко вказано про заборону на розміщення важких озброєнь і військової техніки в районі населених пунктів Комсомольське, Кумачове, Новоазовськ, Саханка", - повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарина Оліфер у фейсбуці.

Представники України також повторили позицію про необхідність повного припинення вогню, закриття кордону, виведення іноземних військових підрозділів і озброєнь, виходу СММ ОБСЄ на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону.

"Ми наголошуємо: це вкрай важливо напередодні завтрашньої зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" в Берліні", - зазначила Оліфер.

Нагадаємо, в середу, 19 жовтня, в Берліні пройде перша за рік зустріч голів держав, які беруть участь у мирних переговорах "нормандського формату".

Востаннє лідери "нормандської четвірки" зустрічалися 2 жовтня 2015 року в Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram