ГоловнаПолітика

Бурбак: Президент повинен переконати свою фракцію голосувати за закон про спецконфіскацію

Без грошей Януковича бюджет не є реальним.

Бурбак: Президент повинен переконати свою фракцію голосувати за закон про спецконфіскацію
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Народний фронт" наполягає на внесенні в порядок денний Верховної Ради законопроекту про спецконфіскацію коштів Януковича і звертається до Президента Петра Порошенка з проханням переконати ту частину своєї фракції, яка відмовляється голосувати за нього.

На цьому наголосив керівник фракції Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни, повідомляє прес-служба партії.

"У бюджеті 2017 року ці гроші вже закладені в дохідну частину, але хочу нагадати, що відсутність конфіскації означає нереальність бюджету, відсутність справедливості. Президент повинен переконати свою фракцію голосувати. Вся повнота виконавчої влади в руках Президента. І для фінансування витрат виконавчої влади цей закон слід ухвалити", - підкреслив Бурбак.

Він також зазначив, що законопроект про механізм спецконфіскації №5142 був розроблений спільною групою депутатів і Мін'юсту і внесений Кабміном. Його схвалили міжнародні експерти, і він відповідає міжнародним стандартам.

"Фракція "Народний фронт" наполягає на внесенні законопроекту про спецконфіскацію в порядок денний і звертається до депутатів із закликом подумати про українців, а не про Януковича, і підтримати цей законопроект. Його підтримують і Президент, і прем'єр-міністр", - підкреслив керівник фракції.

Він так само нагадав, що депутати "Народного фронту" розробили законопроект №5088, яким конфісковані активи заплановано скерувати в такій пропорції: 50% на оборону і нацбезпеку, а це близько 18,5 млрд гривень, а решту 50% - на допомогу пенсіонерам з мінімальною пенсією і бюджетникам.

У разі прийняття законопроекту про спецконфіскацію понад 9 мільйонів пенсіонерів отримають допомогу в розмірі 1130 гривень, а більш ніж 3 мільйони педагогів і медиків - допомогу в розмірі 1400 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram