ГоловнаПолітика

Прокуратура почала розслідування через затримання кримських татар

Затриманим висунули підозру в тероризмі.

Прокуратура почала розслідування через затримання кримських татар
Фото: facebook.com/zair.smedlya

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато досудове розслідування в кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України у зв'язку із затриманням 12 жовтня п'яти кримських татар.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим в черговий раз зафіксовано факти грубого порушення прав і свобод громадян, наданих Конституцією та законами України, на території окупованого Російською Федерацією півострова Крим. Установлено, що 12.10.2016 представники незаконно створеного на території АР Крим органу, так званого "ФСБ РФ", із застосуванням фізичного насильства провели неправомірні обшуки у 7 будинках кримських татар, у зв’язку із їх участю та співпрацею із міжнародною політичною організацією "Хізб ут-Тахрір". У подальшому невстановленими озброєними силовиками затримано п’ятьох кримських татар та поміщено їх до ізолятора тимчасового тримання одного із незаконно діючих відділень поліції", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура Автономної Республіки Крим вкотре підкреслює, що усі випадки порушення прав і свобод громадян та інтересів держави на території Криму будуть належним чином зафіксовані і розслідувані, з метою притягнення до встановленої чинним законодавством відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, у Криму в середу, 12 жовтня, ФСБ провела обшуки в будинках кримських татар. Затриманим у Строгонівці кримським татарам висунули підозру в тероризмі.13 жовтня Київський районний суд Сімферополя обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram