ГоловнаПолітика

ГПУ пред'явила підозру Олександру Януковичу у справі "Межигір'я"

Отримано дозвіл суду на його доставлення для обрання запобіжного заходу.

ГПУ пред'явила підозру Олександру Януковичу у справі "Межигір'я"

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України висунув підозру Олександру Януковичу, синові колишнього президента України, в причетності до незаконного заволодіння резиденції "Межигір'я" його батьком.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (створення фіктивних підприємств), ч. 5 ст. 191 (пособництво в заволодінні державним майном), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 (пособництво в легалізації майна) Кримінального кодексу України.

Олександра Януковича оголошено в розшук, є дозвіл суду на його доставлення для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, в 2007 році Віктор Янукович, який очолював Кабінет Міністрів, передав "Межигір'я" до статутного фонду держкомпанії "Надра України", після чого вона уклала договір зміни з фірмою "Медінвесттрейд". Обмін полягав у тому, що держава віддає приватній фірмі "Межигір'я", а натомість отримує дві нежитлові будівлі в Києві за адресою Паркова алея, 3 і Паркова алея, 5-7.

Через два місяці - в листопаді 2007 року - компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" фірмі "Танталіт", яка володіла комплексом до втечі Януковича з України.

Збитки від відчуження приміщення і будівель резиденції "Межигір'я" з державної власності в 2007 році перевищили 400 млн гривень.

Підозрюваними у цій справі проходять Віктор Янукович, колишній голова правління "Надра України" Едуард Ставицький (він же Натан Розенберг), директор "Танталіт" Павло Литовченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram