ГоловнаПолітика

Захід скерував спеціалістів у чотири українські міністерства

До кінця року запустять масштабний проект реформи державного управління.

Захід скерував спеціалістів у чотири українські міністерства
Фото: kapital.kz

В українському уряді розпочинає роботу команда підтримки реформ. На першому етапі експерти не з-поміж українських держслужбовців будуть працювати в міністерствах фінансів, економічного розвитку і торгівлі, інфраструктури, аграрної політики і продовольства. Роботу фахівців профінансують ЄБРР і країни Заходу.

Про це повідомляють у прес-релізі ЄБРР.

Передбачається, що незабаром групи підтримки реформ запрацюють і в інших міністерствах.

Мета роботи фахівців - закласти фундамент для приходу нового покоління орієнтованих на реформи держслужбовців.

Гроші на роботу спеціалістів виділяє ЄБРР зі створеного в листопаді 2014 року фонду для підтримки зусиль України в реформуванні економіки, поліпшенні ділового клімату та поверненні на шлях стійкого зростання. Вкладниками фонду є Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Польща, Швеція, Швейцарія, Британія і США. Європейський Союз виділив внесок у розмірі 8 мільйонів євро.

Крім того, велика програма Європейського Союзу, спрямована на надання підтримки Україні в проведенні всеохопної реформи державного управління на період 2016-2020 рр., планується до запуску до кінця 2016 року. Ця програма передбачає загальний бюджет у розмірі €104 млн, включаючи €90 млн на підтримку бюджету і 14 млн євро для додаткової технічної допомоги. Відповідно до орієнтовного графіка платежів, перший транш у розмірі €10 млн очікують на початку наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram