ГоловнаСвіт

Меркель запропонує ЄС посилити санкції проти Росії

Санкції будуть обговорюватися на саміті Євросоюзу 20 або 21 жовтня.

Меркель запропонує ЄС посилити санкції проти Росії
Барак Обама, Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір переконати країни Євросоюзу виступити за посилення санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії.

Про це повідомляє німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung з посиланням на джерела з оточення Меркель.

Санкції будуть обговорюватися на саміті Євросоюзу 20 або 21 жовтня, відзначає газета. Джерело газети повідомило, що Меркель буде важко переконати соціал-демократів - політичних партнерів Меркель в Німеччині - й інші країни ЄС в необхідності посилити санкції. Однак "невдоволення Росією зросло", відзначило джерело.

Причиною для незадоволеності послужили звинувачення в причетності Росії до атак на гуманітарний конвой в Сирії і бомбардувань в Алеппо.

У розмові з Меркель президент США Барак Обама повідомив, що підтримає "жорстку відповідь", якщо Євросоюз погодиться на це. За даними джерела газети, якщо санкції щодо Росії будуть посилені, вони торкнуться авіаційної сфери і російського міністерства оборони.

19 вересня сирійські активісти повідомили про авіаудар, який завдано по гуманітарному конвою і по офісу Червоного півмісяця в місті Орм аль-Кубра в околицях Алеппо. За їх словами, удар завдано російською і сирійською авіацією. Постраждали 18 вантажівок з 31, загинули не менш як 20 людей.

Міноборони Росії традиційно заявило про непричетність російської авіації до удару по гуманітарному конвою в Алеппо. США і сирійські опозиційні угруповання звинуватили в атаці саме Росію.

Як повідомляло FT раніше, кілька країн ЄС хочуть ввести санкції проти 12 росіян через Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram