ГоловнаПолітика

Обидві сторони в справі "Лещенко проти Мартиненка" визнали її підсумок своєю перемогою

Чинний нардеп вимагав від колишнього колеги по Раді спростування.

Обидві сторони в справі "Лещенко проти Мартиненка" визнали її підсумок своєю перемогою
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що виграв цивільну справу про наклеп із боку колишнього депутата Миколи Мартиненка. Але при цьому Мартиненко заявив, що виграв він.

Прес-служба Мартиненка стверджує, що Лещенко програв суд, однак маніпулятивно намагається трактувати це в свою користь. Насправді Шевченківський райсуд Києва відмовив Лещенкові в спростуванні інформації Мартиненка про те, що Лещенко щомісяця отримує від російського олігарха $67 тис. на місяць і великі бонуси за дискредитаційну кампанію проти Мартиненка.

"Сергій Лещенко подав позов до Миколи Мартиненка, вимагаючи спростування інформації про отримання грошей. А після програшу в суді маніпулятивно продовжує називати чорне білим. Я не відмовлявся від своїх слів, як стверджує Лещенко. Юридично - це моє оціночне судження, яке я можу тільки повторити. Пан Лещенко дійсно є дуже дорогим для своїх господарів-олігархів. Для всіх очевидно, що він отримує гроші за свої "викриття", причому я називав конкретну суму за роботу проти мене", - цитує Мартиненка "Цензор".

"Стає зрозумілим джерело походження сотень тисяч доларів на суперквартиру цього депутата. І це зовсім не мамина тумбочка. Очевидно, після виконання ним політичних замовлень вистачить і на ремонт, і на все, що він забажає", - вважає екс-нардеп.

Мартиненко зазначив, що Лещенко подав позов і на ЗМІ: "Він хотів засудити інформаційний телеканал, який у прямому ефірі подав мої слова про отримання Лещенком грошей за "чорний піар" проти мене. Ось така "свобода слова" від колишнього "чесного журналіста", який у різних ефірах тиражує фейки гігабайтами".

"Брехня і маніпуляції давно вже стали фірмовим стилем Лещенка. Так, він розповідав, як олігарх купив цілий комітет парламенту - і це навіть спростувало НАБУ. То він у російському "Сбербанку" не був, то був, але тільки п'ять хвилин. То - набагато більше, але платив копійчані податки, а не отримував мільйони гривень на придбання квартири. Ну, а виправдання Лещенка з приводу походження цих мільйонів було смішно слухати всім. Зрештою, пан Лещенко отримав від колег-депутатів горде звання "балабол", - сказав Мартиненко.

Лещенко, своєю чергою, написав у фейсбуці, що "Мартиненко відмовився від своїх наклепницьких заяв щодо мене, не надав ніяких доказів і прикрився нормою про "оціночні судження". Суд вирішив не зобов'язувати Мартиненка вибачатися, тому що оціночне судження не підпадає під дії, за які настає відповідальність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram