ГоловнаПолітика

Жебрівський: якщо Савченко була на окупованій території, то нелегально

"За це немає кримінальної відповідальності, але є політична".

Жебрівський: якщо Савченко була на окупованій території, то нелегально
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Народний депутат від "Батьківщини" Надія Савченко офіційно не перетинала пункти пропуску на окуповані території Донбасу. Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"У нас немає офіційних даних, що Савченко перетинала пункти пропуску на окуповані території. Тому, якщо вона була там, то за іншою схемою, тобто нелегально. На сьогодні немає суцільного кордону, а є лінія розмежування. Але, звичайно, в цій зоні відстежуються диверсійні групи і т. д. Тому зрозуміло: якщо вона там була, отже їй хтось допомагав проникнути на окуповану територію. Важко сказати, хто саме. Можливо, хтось із її друзів, можливо, та сторона (бойовики, - ред.). Але зрозуміло, що це люди, які добре знають лінію розмежування, знають, де блокпости і т. д., ті, хто можуть обійти ці лінії", - повідомив він.

За словами Жебрівського, в понеділок відбудеться нарада, де правоохоронці і спецслужби обговорять незаконне проникнення Савченко на окуповану територію.

"У понеділок буде нарада, тому з правоохоронними органами ми будемо це обговорювати, і, зокрема, будуть доповідати представники спецслужб. Чи є зараз якась оперативно-розшукова справа з цього приводу, мені не відомо", - заявив він.

За його словами, за нелегальне проникнення на окуповану територію і спілкування з бойовиками Надії Савченко не загрожує кримінальна відповідальність, тільки політична.

"Не можу сказати, що за нелегальне проникнення на окуповані території є кримінальна відповідальність, адже у нас немає кордону, а є лінія розмежування. Насправді, контакти теж не заборонені. За це немає кримінальної відповідальності, але є політична. Савченко намагається робити те, що давно хотів би Путін. Сьогодні Спільний центр з контролю і координації вимагає, щоб з питань ремонтів у сірій зоні ми зверталися до так званого "міністерства ДНР", але цього українська влада робити не може. Тому що "ДНР" - маріонетки в руках Путіна. Але Савченко намагається їх легітимізувати і звести це все не до агресії Росії проти України, а до громадянського конфлікту. Але вона не просто "Куля", вона - народний депутат України. В першу чергу з цього приводу повинна висловитися фракція і керівник парламенту", - сказав Жебрівський.

Нагадаємо, в середу під час засідання ПАРЄ Надія Савченко заявила, що недавно їздила на окупований Донбас і спілкувалася з людьми, які утримували її в полоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram