ГоловнаПолітика

Меркель, Олланд і Путін домовилися про консультації щодо Донбасу

Лідери країн-учасниць "нормандської четвірки" не змогли підтвердити дату нової зустрічі.

Меркель, Олланд і Путін домовилися про консультації щодо Донбасу
Фото: Shaun Walker

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін домовилися активізувати консультації в різних форматах з питання конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського президента, повідомляють Українські новини.

"Домовлено активізувати консультації в різних форматах", - сказано в повідомленні.

Згідно з ним, Путін в розмові наголосив на безальтернативності "мінських домовленостей" як основи для розв'язання кризи.

Згідно з повідомленням прес-служби Олланда, учасники переговорів обговорили умови для саміту в "нормандському форматі", який може бути організований найближчим часом у Берліні.

Путін, Меркель і Олланд погодилися з необхідністю забезпечити конструктивні зустрічі в контексті врегулювання конфлікту на Донбасі.

Відзначається, що 13 жовтня Олланд і Меркель проведуть переговори з Президентом Петром Порошенком.

Водночас західні лідери країн-учасниць "нормандської четвірки" не змогли затвердити дату нової зустрічі, повідомляє Укрінформ. За словами офіційного представника уряду ФРН Штеффена Зайберта, для проведення зустрічі повинен бути досягнутий прогрес як в питанні безпеки, так і в політичних аспектах.

Ще однією темою розмови стала ситуація в Сирії. Канцлер ФРН і президент Франції ще раз наголосили на невідкладності припинення вогню і забезпечення доступу до гуманітарної допомоги, щоб полегшити страждання населення.

Раніше повідомлялося, що Путін визнав участь Росії у війні на Донбасі, пояснивши вторгнення в Україну необхідністю захищати російськомовне населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram