ГоловнаПолітика

Україна має намір отримати статус "Основного союзника США поза НАТО"

Відповідне розпорядження Міністерству оборони дав Президент.

Україна має намір отримати статус "Основного союзника США поза НАТО"
Фото: 24tv.ua

Україна веде роботу над тим, щоб отримати статус «Основного союзника США поза НАТО». Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег зі Сонею Кошкіною" розповів міністр оборони Степан Полторак

"У 2015 році нами була прийнята Військова доктрина, яка визначає чіткі завдання. Перше - це європейський курс. Друге - вступ у НАТО. Над цим ми працюємо. Щодо статусу Особливого партнера - від Президента України є завдання працювати в цьому напрямку. Але ми повинні довести нашим колегам - в тому числі, з Альянсу - що маємо чітке бачення того, як будуть проходити реформи в Збройних силах, Міністерстві оборони, оскільки вони є невідворотними, - зазначив Полторак.

На сьогодні статус «Основного союзника США поза НАТО» мають 16 країн, включаючи Ізраїль і Японію. Нагадаємо, 14 вересня США і Ізраїль підписали безпрецедентний - з точки зору цифр - договір, за яким Сполучені Штати взяли на себе зобов'язання фінансувати розвиток ізраїльської армії протягом 10-ти років на загальну суму в 38 мільярдів доларів.

Детальніше про розвиток української армії читайте в повному тексті інтерв'ю "Степан Полторак: «Чекати, коли відновиться мир, часу немає. І права на помилку немає»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram