ГоловнаПолітика

"Свобода" готує ходу в Києві 14 жовтня

Партія заявила участь 20 тис. осіб.

"Свобода" готує ходу в Києві 14 жовтня
Архив
Фото: LB.ua

Партія "Свобода" проведе мітинг і ходу до Дня захисника України 14 жовтня від пам'ятника Шевченку до Михайлівської площі в Києві.

Про це йдеться у відповіді Департаменту громадських комунікацій Київміськадміністрації агентству "Українські Новини".

Згідно з поданою заявкою, "Свобода" планує залучити 20 тис. осіб до ходи за маршрутом: пам'ятник Тарасу Шевченку - вул. Володимирська - бульвар Шевченка - Хрещатик - Майдан Незалежності - вул. Михайлівська - Михайлівська площа. Мітинг-ходу заплановано з 15:00 до 19:00, по завершенні на Михайлівській площі відбудеться концерт.

Також заявку на проведення масової акції подала громадська організація "Товариство сприяння Збройним Силам України і Військово-Морському флоту" і "Цивільний корпус "Азов". Організації мають намір провести мітинг-ходу на 5 тис. осіб за маршрутом: монумент "Батьківщина-Мати" - вул. Лаврська - вул. Івана Мазепи - вул. Грушевського - Європейська площа - Хрещатик - вул. Михайлівська - Володимирський проїзд - Софійська площа.

Також на території від вул. Володимирської до Майдану Незалежності відбудуться святкові заходи низки громадських організацій.

Усього станом на 10 жовтня в КМДА подано дев'ять заявок на проведення масових заходів.

Нагадаємо, 14 жовтня 2015 року вперше відзначали День захисника України. Це свято замінює колишній "радянський" День захисника Вітчизни, який відзначали 23 лютого. 14 жовтня православні християни і греко-католики святкують Покрову Пресвятої Богородиці. Крім того, 14 жовтня традиційно відзначали як день створення Української Повстанської Армії (УПА) - військово-політичного підрозділу Організації Українських Націоналістів (ОУН). "Свобода" традиційно цього дня влаштовує ходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram