ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Британії колишню модель заарештували за підозрою у зв'язку з ІДІЛ

Модель стверджує, що "проти неї були заведені фейкові акаунти".

У Британії колишню модель заарештували за підозрою у зв'язку з ІДІЛ
Фото: torange.biz

Колишню модель Кімберлі Майнерс із Бредфорта, яка знімалася для журналів, заарештували за підозрою у зв'язку з терористичним угрупованням  "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє The Sunday Times.

Майнерс підозрюють у листуванні через інтернет з вербувальником ІДІЛ. Також вона публікувала на своїй сторінці в Facebook відео, зроблені медіа терористів. Раніше поліція кілька разів попереджала її про необхідність припинити листування з терористами.

Після допиту колишню модель відпустили під заставу в очікуванні початку розслідування. Перед арештом Майнерс заявила, що "проти неї були заведені фейкові акаунти".

"Я не активна в соцмережах і не перебуваю в контакті з будь-чим, пов'язаним із тероризмом", - сказала вона.

За даними поліції, колишня модель користувалася кількома акаунтами для листування з терористами. The Sunday Times відзначає, що кілька акаунтів у Facebook з її ім'ям "дружать" із вербувальником ІДІЛ у Сирії Абу Усама аль-Брітані, який спеціалізується на вербуванні західних дівчат.

Нагадаємо, що у травні одна з найвідоміших жінок-членів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), британка Саллі Джонс пригрозила влаштувати вибухи у Великобританії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram