ГоловнаСвіт

Франція попросить розслідувати можливі військові злочини в Сирії

МЗС Франції обурений російськими бомбардуваннями в Алеппо.

Франція попросить розслідувати можливі військові злочини в Сирії
Жан-Марк Эро
Фото: EPA/UPG

Франція звернеться до Міжнародного суду з проханням розслідувати можливі військові злочини в Сирії.

Про це заявив голова МЗС Франції Жан-Марк Еро, повідомляє агентство Рейтер.

"Ми не згодні з тим, що робить Росія, завдаючи авіаударів по Алеппо. Як ніколи раніше Франція прагне зберегти населення Алеппо", - заявив він.

За словами міністра, президент Франції Франсуа Олланд візьме до уваги ситуацію в Алеппо, коли буде вирішувати питання про зустріч із російським лідером Володимиром Путіним під час його приїзду в Париж 19 жовтня.

"Якщо президент вирішить (зустрічатися з Путіним, - ред.), то не буде обмінюватися люб'язностями", - зазначив міністр.

Напередодні, 9 жовтня, Олланд заявив, що наразі сумнівається, чи приймати президента Путіна під час його візиту в Париж, запланованого на 19 жовтня. Влада Франції поки що офіційно не повідомляла Москву про ймовірне скасування запланованої зустрічі двох лідерів.

Як зазначає The Independent, Франція і Іспанія підготували проект резолюції про відновлення угоди про припинення військових дій у сирійському конфлікті. Проект було поставлено на голосування в Раді Безпеки ООН у п'ятницю, 7 жовтня.

У суботу, 8 жовтня, Росія наклала вето на резолюцію, в якій міститься заклик до припинення всіх ударів із повітря за винятком тих, які спрямовані проти "Ісламської держави" і колишнього місцевого крила "Аль-Каїди". Таким чином Росія вп'яте використовувала своє право вето, щоб заблокувати дії ООН за час громадянської війни в Сирії, що триває вже шість років.

Минулого тижня голова Держдепартаменту США Джон Керрі перед зустріччю з Еро також заявив, що дії урядових сил Сирії і російських військових необхідно розслідувати як військові злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram