>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Mercedes виграв Кубок конструкторів Формули-1

В особистому заліку Росберг відірвався від Хемілтона вже на 33 очки.

Mercedes виграв Кубок конструкторів Формули-1
Фото: EPA/UPG

Команда Mercedes AMG Petronas F1 Team за чотири гонки до кінця сезону виграла Кубок конструкторів Формули-1 завдяки успішному виступу її гонщиків на Гран-прі Японії в неділю.

Пілот Mercedes Ніко Росберг приїхав першим у гонці, яка проходила на трасі "Сузука". Завдяки перемозі, що стала для нього 23-ю у кар'єрі, його відрив у чемпіонаті від найближчого переслідувача виріс до 33 очок. Його напарник і суперник за титул Льюїс Хемілтон провалив старт, але найкраща машина в пелотоні дозволила йому без особливих проблем на фініші стати третім. Другим приїхав гонщик Red Bull Racing Макс Ферстаппен.

Пілоти Scuderia Ferrari Себастьян Феттель і Кімі Райкконен фінішували четвертим і п'ятим.

Очки також заробили Даніель Ріккардо (Red Bull Racing), Серхіо Перес (Force India), Ніко Хюлькенберг (Force India), Феліпе Масса (Williams) і Валтері Боттас (Williams).

В особистому заліку у Росберга вже 313 очок, у Хемілтона - 280, у Ріккардо - 212, у Райкконена - 170, у Ферстаппена і Феттеля - 165.

Нагадаємо, що для Mercedes це третій Кубок конструкторів поспіль, команда вигравала загальний залік також у 2014 і 2015 роках.

Наступні гонки пройдуть 23 жовтня у США, 30 жовтня в Мексиці, 13 листопада у Бразилії і 27 листопада в Абу-Дабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram