ГоловнаСвіт

На парламентських виборах у Грузії лідирує правляча партія, - екзит-поли

Остаточні підсумки стануть відомі не пізніше ніж через 19 днів після голосування.

На парламентських виборах у Грузії лідирує правляча партія, - екзит-поли
Фото: EPA/UPG

За даними екзит-полу, проведеного на замовлення телекомпанії "Руставі 2" міжнародною дослідною компанією GFK, на парламентських виборах у Грузії, що відбулися 8 жовтня, перемагає нині правляча партія "Грузинська мрія" з 39,9% голосів.

Колишня партія влади "Єдиний національний рух" (ЄНР, прихильники Михайла Саакашвілі), отримала 32,7% голосів, передає Інтерфакс-Україна

Згідно з іншим екзит-полом, проведеним на замовлення грузинських телекомпаній 1-й канал, "Імеді", "Маестро" і GDS міжнародною дослідною компанією TNS, на виборах, що відбулися, також перемагає партія влади, але з набагато більшим відривом.

За даними цього екзит-полу, партія "Грузинська мрія" отримує 53,8% голосів, а ЄНР - 19,5%.

Раніше неформальний лідер ЄНР, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив журналістам, що буде довіряти екзит-полу, який проведе компанія GFK і оприлюднить телекомпанія "Руставі 2".

Грузинські ЗМІ кілька днів тому поширили прихований запис телефонної розмови Саакашвілі з лідерами своєї партії, в якому він, у разі поразки на виборах, закликав розглядати революційний сценарій розвитку подій.

Перші підсумки голосування на парламентських виборах Грузії очікуються вранці 9 жовтня. Остаточні підсумки стануть відомі не пізніше ніж через 19 днів після голосування.

Нагадаємо, губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі на зустрічі з прихильниками партії "Єдиний національний рух" у Нью-Йорку заявив, що збирається повернутися на батьківщину, якщо його партія переможе на майбутніх виборах. Він також сказав, що бачить главу Національної поліції України Хатію Деканоїдзе на посаді майбутнього глави МВС Грузії.

Пізніше Саакашвілі запевнив, що не збирається залишати Україну назовсім.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram