ГоловнаСвіт

Польща занепокоєна перекиданням російських "Іскандерів" до її кордону

У міноборони РФ пояснили переміщення ракетних комплексів у Калінінградській області частиною звичайних навчань. 

Польща занепокоєна перекиданням російських "Іскандерів" до її кордону
Фото: newsweek.pl

Міністерство національної оборони Польщі занепокоєне повідомленнями, які з'явилися в ЗМІ про те, що Росія перекидає ракетні комплекси "Іскандер-М" у Калінінградську область, що межує з Польщею.

Про це повідомляє  Радіо Польща.

"Останні дії Російської Федерації викликають велику стурбованість, і ми беремо до уваги всі повідомлення, зокрема і ті, що вказують на можливу присутність ракет" Іскандер "... на території Калінінградської області", - заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич.

Глава оборонного відомства запевнив, що міноборони веде спостереження за всіма подібними рухами.

Росія останні шість років говорить про намір подібних дій у відповідь на розміщення в Польщі систем протиракетної оборони і американської бази ракет Patriot, говориться в повідомленні.

Інформацію про транспортування ракет розмістив естонський портал ERR.ee. У ній говориться, що ракетні установки пливуть у Калінінградську область на цивільному поромі "Амбал", який служить для перевезення автомобілів та залізничних вагонів. Згідно з ERR, останні випадки порушення естонського і фінського повітряного простору російськими літаками можуть бути пов'язані з цією операцією.

Міністерство оборони Росії підтвердило переміщення оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М" у Калінінградську область Росії прикордонною з Литвою і Польщею територію, передає  Радіо Свобода. Як заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков, розгортання є частиною звичайних навчань по всій Росії за участю тактичних ракет "Іскандер-М" дальністю близько 500 кілометрів.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер" був прийнятий на озброєння російської армії у 2006 році. Він призначений для ураження цілей з великою точністю на дальності до 500 км. У радіусі 500 км від Калінінградської області розташована майже вся територія Польщі, Литва, Латвія, Естонія частина Швеції, Німеччини, України.

Експерти не виключають, що "Іскандери" можуть переносити ядерні боєголовки.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram