ГоловнаПолітика

Суд арештував майно колишнього топ-менеджера Дельта Банку на 450 млн гривень

Спроба вивести активи з-під арешту не увінчалася успіхом.

Суд арештував майно колишнього топ-менеджера Дельта Банку на 450 млн гривень
Виталий Масюра
Фото: minfin.com.ua

Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та корпоративні права колишнього першого заступника голови ради директорів Дельта Банка.

Як повідомляє столична прокуратура, арештовано квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі та паркомісця, оформлені на підозрюваного і членів його сім'ї на загальну суму близько 450 млн гривень.

Арешт активів намагалися скасувати. Слідчий суддя Печерського суду задовольнив клопотання адвокатів підозрюваного і скасував рішення суду. Але за клопотанням прокуратури Києва на майно знову було накладено арешт. Продати активи не встигли.

За фактом винесення суддею свідомо неправосудного рішення про скасування арештів прокуратурою міста Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, в травні прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами Дельта Банку понад 4,5 млрд гривень. Встановлено, що протягом 2013-2015 років працівники Дельта Банку заволоділи коштами фінансової установи шляхом здійснення фіктивних кредитних операцій із використанням рахунків понад 60 тисяч клієнтів банку. Розслідування розпочато за матеріалами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Дельта Банк - це найбільший банк-банкрут, який виявився в управлінні Фонду гарантування вкладів. З жовтня 2015 року він перебуває в стадії ліквідації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram