ГоловнаСвіт

В Єгипті убили лідера бойового крила "Братів-мусульман"

За даними поліції, убитий причетний щонайменше до 10 збройних нападів.

В Єгипті убили лідера бойового крила "Братів-мусульман"
Братья-мусульмане
Фото: EPA/UPG

У столиці Єгипту Каїрі силовики ліквідували Мухаммеда Камаля - лідера бойового крила організації "Брати-мусульмани".

Про це пише The Independent.

Камаль і ще один високопоставлений командир ісламістів Ясір Шахата Алі Рагаб були вбиті під час поліцейського рейду. Правоохоронці отримали сигнал, що "Брати-мусульмани" використовують одну з квартир у районі Бассатін для свого штабу, і увірвалися туди з обшуком. За даними поліції, на місці було знайдено велику кількість зброї і боєприпасів.

61-річний Мухаммед Камаль був лікарем за професією. Після того як він приєднався до "Братів-мусульман", колишній медик зайнявся підготовкою терактів. Єгипетська влада стверджує, що Камаль причетний щонайменше до 10 збройних нападів, включаючи підрив поліцейського відділку і вбивство генпрокурора країни Хішама Бараката в червні 2015 року. Крім того, Камаль організував невдалу атаку на колишнього верховного муфтія Єгипту Алі Гомаа в серпні.

Режим "Братів-мусульман" в Єгипті було повалено в 2013 році в результаті військового перевороту. В цей час при владі перебуває президент Абдель Фаттах ас-Сісі. При ньому в країні почалися масштабні переслідування ісламістів (як радикальних, так і помірних) і загальне посилення військових і правоохоронних структур.

Нагадаємо, наприкінці травня лідера єгипетських "Братів-мусульман" засудили до довічного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram